Xavier Bisbe

Xavier Bisbe

Xavier Bisbe

Xavier Bisbe

Xavier Bisbe, dissenyador gràfic que a aconseguit diversos premis en aquest camp, des de a nivell municipal fins a nivell mundial, va ser un dels primers dibuixants que va creure en l'immens potencial del ordinador, màquina que el va captivar des del primer moment i el va llençar a la recerca de tota mena de solucions basades en l'informàtica. Va ser dels primers en muntar punts d'informació multimèdia amb pantalles tàctils a finals dels anys vuitanta.

  A començaments d'aquest segle, una mica enyorat de l'essència de la pintura, va retornar als pinzells amb renovades il·lusions i amb tot el bagatge acumulat de l'època informàtica. L'olor de la trementina, la pinzellada pastosa, el contacte de la natura amb el cavallet plantat sota l'ombre d'un arbre, son sensacions que ja no es viuen dibuixant electrònicament.

  Per en Xavier Bisbe, la pintura comença en la recerca del suport, fustes velles on el temps ha deixat la seva empremta en un treball de segles.
Un cop recuperades i preparades per acollir la pintura, s'ha de triar el motiu adient per a cada una, buscar la superfície més polida per enquibir-hi el centre d'interès, deixant les parts mes malmeses per els elements accessoris de l'obra.
Fustes molt corcades o trencades atorguen a la pintura una especial textura que dóna moltes possibilitats pictòriques, havent de lluitar però amb la irregularitat del suport per aconseguir el resultat desitjat.
Paisatges, retrats, bodegons, nus, minuciosament tractats, amb el detall just, sense sobrecàrregues i deixant respirar la fusta, aquestes són les seves armes.